Antalya ili Gündoğmuş ilçesi sınırları içerisinde bulunan Gedefi İni Kilise Mağarası, Karadere Mahallesinin doğusunda Gedefi Tepesinin altında, giriş yüksekliği 20 m. galeri uzunluğu 13 m. olan Doğu Roma (Bizans) Döneminde Kilise olarak kullanılmış bir mağaradır. Savaş dönemlerinde sığınak olarak kullanılan ve iki gizli kapısı bulunan mağaranın giriş kısmı sonraki dönemlerde meydana gelen depremler ve doğal afetler sebebiyle tamamen açılmıştır.
Mağarada savaş zamanında su ihtiyacını karşılamak için sonradan açılmış bir adet kuyu bulunmaktadır. Mağaranın duvarlarında ikisi doğuda ve biride batı duvarında olmak üzere duvarlara oyulmuş üç adet yazıt bulunmaktadır. Yazıtlardan anlaşıldığı kadarıyla mağara, kilise olmadan önce bir tanrıça mabedi olarak kullanılmıştır. Ancak bu tanrıçanın kim olduğu hakkında kesin bir bilgiye ulaşılamamıştır.
Mağara girişinin karşısında kaya üzerinde yapılmış olan fresk, kaçakçılar ve defineciler tarafından büyük ölçüde tahribata uğratılmış olsa da ana panodaki Hz. İsa ve başındaki altın sarısı kale (kutsal ışık) görülebilir durumdadır. Freskte kırmızı ve sarı ton hakimdir. Mağaranın batı duvarını süsleyen ve 1980’li yıllara kadar canlılığını koruyan mozaik süslemeler defineciler tarafından yerinden sökülerek çalınmıştır.
Mağarada gerçekleştirilen ilk yüzey araştırmalarda; çömlek, tuğla, metal işi parçalar ve pagan zamanından kalma sunumlara ait parçalar ele geçmiştir. Ele geçen buhardandık, kandiller ve dinsel törenlerde kullanılan diğer aletler geç Roma ve Bizans Dönemine aittir. Mağaranın hemen üzerinde yamaç boyunca uzanan ve büyük bir alanı kaplayan Casae Antik Kenti yer almaktadır.