Antalya ili Aksu ilçesi sınırları içerisinde bulunan Gelin Düşen Pınarı, Topallı Mahallesinde ortaya çıkan karstik ve kalker özelliklere sahip bir yeraltı kaynağının oluşturduğu, antik çağdan günümüze Kurşunlu Şelalesini besleyen önemli su kaynaklarından bir tanesidir. Kaynağın çıktığı bölge, eskiden dere üzerinden karşıdan karşıya geçirilmeye çalışılan bir gelinin dereye düşmesi sebebiyle yöre halkı tarafından Gelin Düştü Deresi (Gelin Yutan) adıyla bilinmektedir.
Kurşunlu Şelalesinin ana kaynağı olan Gelin Düşen Pınarı, Roma İmparatorluk Çağında inşa edilen Su Kemeri, künk ve kanallar aracılığıyla Perge Antik Kentine taksim edilmiştir. Roma Döneminde Perge’ye inşa edilen Hamam kompleksleri ve Tiyatro’nun su ihtiyacı Aksu (Kestros) Çayının yetersiz kalması sebebiyle Gelin Düşen kaynağından ve Düden (Kataraktes) Çayından karşılanmıştır.
Aksu’da yapılan araştırmalarda Kurşunlu Şelalesi yakınlarında Perge’ye ait olduğu düşünülen Su Kemeri ve kanal kalıntılarına rastlanılmıştır. Gelin Düşen, Eğri Dere ve Ahmet Ali Deresi üzerinden Perge Akropolisine devam eden Su Yolu hattına ait en önemli yapı Ahmet Ali Deresi üzerinde bulunan ve günümüze kadar sağlam ulaşan 75 m. uzunluğundaki Su Kemeri, altta bir üstte iki adet olmak üzere toplam üç göze sahiptir.